This is me

Hittade ett gammalt test jag gjort för länge sedan, här är resultatet:

Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare  - Thats me!

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd

SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Vad tycker ni, stämmer det?

Packa

Jag borde börja packa nu eftersom jag åker imorgon, men jag vill inte packa. Tycker det är något av det tråkigaste som finns, att packa och att packa upp.

Jag vet att jag inte kommer kunna bestämma vad jag ska ta med mig eller låta bli kvar här hemma. Jag tänker oftast att "det kan vara bra att ha" och då blir min packning på tok för stor.

Har fått rådet av alla att packa lätt för att jag kommer vilja shoppa så mycket när jag väl är där, och det är nog sant så jag ska försöka följa deras råd.

Hoppas nu jag packar rätt och att jag inte glömmer något viktigt....

Hejdå

Imorgon lämnar jag Sverige för att bege mig till Thailand och stanna där i sex månader! Så nu är det hög tid att säga hejdå till alla. Känns så himla jobbigt att stå och krama någon och säga "Hejdå, vi ses om ett halvår!" Det är så lång tid...

Det är så många tankar som rör sig i huvudet också: Vad ska jag ha med mig? Hur kommer jag få bo? Kommer jag trivas? Kommer jag hitta nya vänner? Har jag glömt något viktigt? osv.
Caroline
Igår sa jag hejdå till Nilla - min lillasyster som jag vet alltid finns här för mig

O idag sa jag HEJ till Caroline som kommit hem från Göteborg (och ikväll kanske jag får träffa Madeleine okså!) Tog en fika på stan och gick runt och tittade lite.

I Ystad idag är det rosa lördag till förmån för bröstcansern. Rktigt mysigt att gå runt bland allt rosa och lyssna på härlig musik som spelades från stortorget.

BH
Ett roligt inslag i vår vandring längs gågatan var att det hängde BH:ar på linor mellan lyktstolparna! =)


Tankar

Sola och bada och leka med barn i ettt exotiskt land - är det till att jobba!?

Låter ju väldigt lyxigt, men lär nog bli mycket mycket jobbigare än så. Plus att lönen är ju ingenting att hurra över! Som de säger:
 "I det här jobbet blir man inte rik på pengar, utan på erfarenheter!"


Man kan åka både framåt och bakåt i tiden! Det har jag kommit fram till!! När jag åker till Thailand, så är de 6timmar före svensk tid, vilket innebär att jag reser framåt i tiden! När jag sedan åker hem igen så åker jag 6timmar tillbaka i tiden! Haha..vad smart jag är!

Barnvakt

Har precis kommit hem från att ha passat lilla Frida. Jag tycker det är kul att umgås med småbarn för de är så himla kloka och allt verkar vara så enkelt i deras värld! Fast det var det ju! När man var liten så hade man inte så mycket bekymer och problem, man tog dagen som den kom! Vad underbart...

Tillbaka till Fridas klokhet:

Frida och jag ska välja film:
"Malin, det är nog bäst om vi tittar på den här Ba***filmen så att du lär dig tills du ska jobba i Thailand!"

Frida längtar något enorm till Halloween och tänker:
"Kan det inte vara Halloween alltid?"
"Men Frida, då har du ju ingenting att längta efter och då är det ju inte lika roligt"
Tänker lite till
"Men kan det inta vara Halloween, jul och sommar alltid?"
"På samma gång?"
"Ja!"
"Men det hade ju blivit lite tokigt om tomten kom som en pumpa och delade ut julklappar i värmen!"
"Men det kan ju först vara Halloween sen jul sen sommar osv. då har man ju något att längta till ändå!"

Ja....dumma Malin, varför tänkte du inte så? Så lätt kan det ju vara...

Frukost

Imorse blev jag väckt tidigt (riktigt tidigt) av ett telefonsamtal från Sanna! Hon undrade om vi snart skulle köra iväg till Pernilla för att äta frukost! Snabbt hoppade jag upp ur sängen och in i duschen för att sedan bege mig mot sjöbo tillsammans med Anniken!

Lille Theo var också hemma och sov så sött, tills jag tittade på honom, då var det inte lika kul längre och han var tvungen till att gnälla lite. Efter han fick komma upp till MammaPernilla som han känner så väl igen så var problemet snart löst och han var glad igen! Jag fick till och med hålla homom!! (Stolt!) Det var så mysigt att sitta där med en liten bebis i armarna och titta på varandra utan att säga något. Kan bara tänka mig hur underbart det måste kännas för Pernilla eftersom det är Hennes egen bebis hon sitter och håller i famnen!

Sanna, Pernilla och Anniken - med er har jag det alltid lika trevligt. Kommer verkligen sakna er, men vi ses om ett halvår ;)


Theo <3

Biljett

Började bli lite deppig innan, kändes som alla fått sina utresedatum utom jag. Men nu har jag ju också fått det så nu är jag gladare!!

Idag kom mina biljetter också och på söndag bär det ju av!!

WIIHIII!!!

21/10

Mamma ocj jag tog en tur till Malmö. Målet var att vi skulle hitta ett par helt vita skor som jag kan jobba i. O det ska jag säga, att hitta ett par HELT vita skor är inte lätt

, där är nästan alltid något litet tryck eller så. Till sist hittade jag dem iallafall =)

Vi hade planerat att äta gott och sen gå på bio. Det visade sig dock att filmen vi ville se, Patrik 1,5 inte visades mer för dagen i Malmö, så vi fick bege oss till Lund. Pga detta så han vi inte med någon fin middag, utan fick ta något snabbt och lätt - varsin toast!

Patrik 1,5 var en mysig film om ett homosexuellt par som vill adoptera. När de slutligen får adoptera efter mycket om och men så får de fel barn, eller?!

Mamma o Jag
Har fått lite klagomål från min kära mor att hon aldrig får vara med på min blogg, såhär är hon - MIN MAMMA! <3

Utresedatum

Idag har jag äntligen fått mitt utresedatum! Nu på söndag den 26e åker jag till Thailand för att stanna där i ett halvår! =)


Antagligen blir det i Phuket som jag ska bo och arbeta det närmsta halv året!Thailand

Uppdaterar mer imorgon, för nu ska jag sova!
Godnatt på er alla!

3 rätters á la Malin

Igår bestod dagen mest av att städa och laga mat. Jag hade nämligen bjudit hem Palle till mig för en mysig middag, bara vi två! Jag dukade fint med vit duk, finporslinet, levande ljus och nyplockade blommor från trädgården.

Menyn betod av:
Förrätt: VitlöksbrödHeart Beats
Huvudrätt: Fläskfilé i ostsås med hasselbackspotatis
Efterrätt: After eight kladdkaka
Dryck: Vitt vin - Heart Beats

Det var väldigt gott om jag får säga det själv! Rött vin hade kanske varit mer passande till maten, men eftersom vi båda gillar vitt bättre så fick det bli det! Världens sötaste vinflaska som vi köpte tillsammans i tyskland och bara väntat på rätt tillfälle att öppna!

På allmän begäran bjöds det återigen på after eight kladdkaka. Som folk tjatat på mig att jag skulle baka den igen. Palle, mamma och Sanna som redan smakat den plus Anniken och jag tror även Pernilla som inte smakat den ännu, så skyndar ni er hit så kanske ni har tur att det finns en bit kvar!

Efter maten blev det mys, film och lite fotboll! Tack för en trevlig kväll Palle <3


Dukat för två
Dukat för två!

 

Fynd

Idag var jag och mamma på Benettons utförsäljning. Fyndade en kjol, en tjock tröja, en klänning,en partytopp och ett par byxor till mamma för bara 140 kronor! Fem plagg för 140kr! Kan man klaga? Knappast!

Bilder kommer senare...

Anställningsbevis

Har ju glömt att berätta att mitt anställningsbevis kom idag! Så nu har jag sex månaders provanställning framför mig som börjar gälla den 26/10!!

Wish me good luck! - โชคดี = chåg-dii

Smulan

För exakt 14år sedan idag, åkte jag och min pappa till en dam som bor på landet. Mamma visste att hon hade kattungar och förmanade mig och pappa att här skulle igen katt in i huset.

Direkt när vi kom dit såg jag kattungarna i trädgården och sprang efter en och fångade en till sist. Det lilla livet revs och bet, men inte släppte jag inte. Jag släppte henne inte ens när det var dags för fika (oftast var det bara för damens goda kakor som jag följde med hit).

När vi väl skulle åka hem tittade jag lite sött (som bara jag kan) på min pappa som gav med sig så jag fick ta den söta lilla kattungen med hem! Väl hemma möts vi av en smått irriterad mamma som sa "Vad sa jag?", men nu är mamma lika glad som jag att lilla Smulan är vår!

Smulan

Eftesom jag inte växt upp med några syskon så har Smulan blivit som en lillasyster för mig!
Älskar dig!

Slut på (den ena) väntan

Nu har Pernilla blivit mamma! 23.45 natten till idag dvs 16/10 föddes hennes lille son Theo.

Jag, Sanna och Anniken var på BB idag för att hälsa på. Han var så söt det lilla livet. Det är bara så svårt att första att han verkligen är här nu och att Pernilla är mamma. Fast att jag haft nio månader på mig att vänja mig vid tanken så känns det ändå overkligt nu när han väl är här.

Är så glad för att du valde att titta ut nu Theo, innan jag åker så att jag fick en chans att säga hej till dig!

Familjen Sidnor/Andersson

"Så liten, så vacker, så oskuldsfull som bara barn kan va"

Bedbugs?

Fick ett tips om att min "allergiska reaktion" kan bero på vägglös/bedbugs som följer med en hem i resväskan. Ingen trevlig souvernir ;) Har läst på lite om dem och det låter som mina symtom. Usch och fy...

Det konstiga är dock att jag inte sovit så mycket hemma sen jag kom tillbaka till Sverige och den jag delar säng med har inte attakerats av dessa varelser. Så jag får det inte riktigt till att hänga ihop, men nu blir det iallfall till att gå och vända upp och ner på sängen!!

Vann föresten 10 kronor på min lott! =)

Aj

Idag fick jag gå till doktorn igen för att kolla upp vad det nu är som jag är allergisk mot. Det började på Gran Canaria med att jag fick utslag, tänkte att det var myggbett och tänkte inte mer på det.

När det fortfarande inte gått över när jag kommit hem började jag fundera på vad det kunde vara och gick till doktorn. Han sa att det var en allergiskreaktion, mot vad? Ja, det visste han inte. Gav mig piller och sa att det skulle bli bra inom tio dagar, vilket det inte har.

Så idag blev det ett nytt läkarbesök där de skar i mitt finger, gav mig en spruta i gumpen och ett blodprov i armen... Ajaj stackars mig (tyck synd om mig!!) Hoppas iallafall att de hittar lösningen på det här viset.

Nu ska jag och mamma fika på bakelser för att trösta mig lite! =) O skrapa lott, vinner jag så lär ni få veta! ;)

Snart slut på den långa väntan

Imorse fick jag ett samtal från Stockholm! Mitt visum är färdigt!!! Detta innebär att jag snart åker iväg till Thailand. De börjar leta resor redan från helgen, så vem vet, på måndag kanske jag är i Phuket!!

En annan väntan som jag snart hoppas är slut är Pernillas väntan på bebben! Blev så glad när jag fick åka hem emellan kursen och jobbstarten för då kunde jag vara med under barnets först dygn.
Hörru Bebben, om du inte skyndar dig att komma ut nu så kanske jag är i Thailand då och har väldigt svårt att komma hem!!

Senaste tiden

Vilket underbart höstväder vi har idag! Jag har tagit med mig datorn och hunden (Astrid) ut i trädgården för att ta tillvara på vädret, vet ju inte hur länge jag får vara hemma och uppleva det.

Det var länge sen jag skrev här, så får ta det lite dag för dag.

Fredag: Som sagt med Nilla på Bar a bar och här kommer lite bilder! Vill bara säga att jag älskar dig syster och jag är så glad att vi hittat tillbaka till varandra igen! <3

  Jag o Nilla  Nilla

Lördag: Dagen för 80-tals partyt med mina gamla kollegor från Mc Donald´s. Började som sagt med att gå in till Anniken och förflytta oss tillbaka i tiden. Här bjöds det på 80-tals musik och en mamma som upplevt 80-talet och varit nostaligisk nog att spara ett och annat därifrån, kunde det blivit bättre?! Jo, vi kunde ju skyndat på lite så vi hann till förfesten, men vi hade trevligt bara vi två och tog den tid vi böhövde innan vi skulle vara i Sappstugan klockan 18.

Här landade vi rakt i det "riktiga" 80-talet! Roligt när så många tagit det seriöst och klätt ut sig! Efter skratt åt hur alla såg ut blev det tacos och frågesport (mitt lag vann!!!) och därefter bar det av till Bar a Bar. Inte alla som vågade, men vi som var där hade riktigt roligt! Tänk er att gå ut i träningsbyxor, smink upp till ögonbrynen och en toffs på sne ;)

Tack McD för att jag fick komma och ett speciellt tack till Johan, Camilla och Wille som ordnat allt!!

 
 
Sebbe o Palle  Festfixarna


Söndag: Efter att ha sovit länge bestämde jag och mamma oss för att vara duktiga och gå en promenad. Åkte till Kåseberga och gick en riktig långpromenad på landsvägen. Liten tjuv som jag är så tog jag några fina pumpor från åkern! (shh...) Turen avslutades med en Sillamacka uppe på backen med utsikt över havet!

Måndag: Passade Astrid och bakade kakor! Blev fransk kladdkaka och kokoskakor!! Visade sig dck senare att de inte var så jättegoda, bara helt ok! Senare tog jag, mamma, Nilla och Astrid en långpromenad längs stranden, riktigt mysigt!!


Fin sten

Tisdag: Idag passar jag som sagt också Astrid. Vi har varit ute i stortsett hela dagen för att mysa av höstvädret och nu ska vi ta en liten promenad!

Astrid

Varning

Igår blev det krogbesök och Bar a Bar tillsammans med Nilla! Riktigt trevlig kväll!

Vill varna alla för att ikväll kommer 80-talet till Bar a Bar i form av hela Mc Donalds!

Bilder kommer snart från båda tillfällena, nu ska jag bege mig in till Anniken för att tillsammans med henne bege oss bakåt i tiden! ;)

Längtar

Igår träffade jag Sanna och vi bakade muffins!! Äpple/kanel och after eight muffins blev det! Anniken och Isa kom in för att testa och vi var alla överens om att vi lyckats! =) Efter lite prat och skratt körde vi upp till Mc Donalds för att hälsa på alla glada medarbetare!!

Idag var det dags att bli vaccinerad (tar fel på dagarna nu när man är ledig) tre sprutor och något att dricka. Det konstiga är att jag och Anniken ska vara på ungefär samma ställe, hon på lite fler, och ändå får jag mer vaccin. Hur hänger det ihop? Efter det blev det en tur till Bo Ohlsson med mamma och framåt kvällen den traditionella kvällsfikan på snuggles!! Me like!

Imorgon blir det Bar á Bar med Nilla och på lördag är det 80-tals fest med McD gänget!

Satt precis och tittade på alla bilder från kursen, vilka underbara två veckor det var! Även ifall det var intensivt och jobbigt och man fällde en och annan tår, så på det stora hela var det ett minne för livet. Nu väntar jag bara på att mitt nästa stora äventyr ska börja - Thailand! Varför är det alltid så att man vill ha det man inte har? Jag menar, nu när jag är hemma i kalla Sverige med alla jag tycker om så vill jag iväg till Thailand, värmen och det ovissa, men när jag är där kommer jag vilja hem. Eller kommer nog inte vilja hem utan mer träffa alla hemifrån. Vi får se hur det blir!

Bahía Feliz  Såhär mycket badade jag  Bahía Feliz

Några av bilderna som togs under mina två veckor på Gran Canaria!
(Den högra ligger från och med i dag som mitt skrivbordsunderlägg!)

Hemma igen

Efter två veckors kurs på Gran Canaria är jag nu hemma igen. (Kom hem i onsdags)

Den stora provdagen började med att vi nervösa fick sitta och ha lektion i en timme innan väl provet började. Kan säga att ingen kunde koncentrera sig eftersom alla ville ha provet överstökat. Själva provet var lättare än jag trodde, hade inte alls tränat på dessa "lätta" saker, så därför blev det ändå svårt.

Efter provet fick vi två timmars ledigt då vi lade oss vid poolen!! Sedan gick vi nervöst tillbaka till skolan, inställda på att få göra om provet. Fick reda på att jag klarat provet! PUUH!! Sedan skulle de läsa upp vilka som fått extra bra på provet och där var mitt namn med!! "Malin Olsson, excellent result on the test, only 1,5 point wrong answers" Så tack för alla lyckönskningar!

När nervositeten över provet lagt sig så kom nästa nervositet - får jag jobb? vart hamnar jag? vilka arbetsuppgifter kommer jag ha? m.m. Här blev ännu en lång väntan innan man fick beskedet. Och när beskedet kom så blev det - BARNLEDARE i THAILAND!!! Kunde det bli mer perfekt? Knappast! Är så glad! Anledningen till att jag är hemma nu är för att jag väntar på mitt visum. Vill bara komma iväg från kalla Sverige och jobba nu, men lär dröja ca två veckor till. Visst är det roligt att vara hemma igen, men jag vet att det jobbiga väntar bakom hörnet - att ta farvär av alla en gång till.

Många av er har säkert trott att det inte gick så bra för mig, därför jag inte ville skriva är, men så var inte fallet! Har tagit lite tid att komma in i allt här hemma igen och alla här vill ju höra min historia "live", därför har ni som "bara" läser bloggen blivit lite lidande tyvärr.

Vad har då hänt sen jag kom hem? Minns knappt :P
*Varit och föreläst på skolan, kändes konstigt att komma tillbaka dit igen
*Fika, fika och fika, jag älskar att fika!!!
*Bakat och varit onyttig! Ska börja ett nyttigare liv i Thailand! (Lycka till Malin)
*Promenader
*Filmkväller
*Träffat alla underbara igen (nästan)

Nu ska jag köra  hämta mamma och imorgon ska jag vaccinera mig!

Ha det bra!
Kram

 


RSS 2.0