Nervöst

Imorgon är den stora dagen! Då har vi vårt slutprov och får reda på om vi klarat kursen eller inte. Vilket innebär att man får reda på om man får jobb eller inte. Och i så fall vart man hamnar! Alla är jättespännda och nervösa inför detta, för man vill ju hamna på ett "bra" ställe!

Tänk! Om två dagar kanske jag ska stå där helt själv och ta hand om en hel grupp människor! Det känner jg mig inte alls redo för, men när jag väl står där så är jag det nog. Liet jobbigt att skiljas från denna gruppen nu när man börjar komma in i den för att sedan börja om från början i sitt nya team.

Bussresan igår var trevlig, men lite seg. Vi körde upp i bergen på serpentinvägar i åtta timmar med utsikt över hela las palmas! Väldigt fint, men många blev åksjuka. Vi skulle även hålla en liten presentation i mikrofon, typ som en transfer. Jag var jättenervös innan, men när jag väl satte mig där så var det riktigt kul!  Fick bara bra feedback på detta =)

Kvällens överraskning var att vi skulle gå till Garbos. Detta ställe har vi hört mycket om under vår vecka här så det var riktigt kul att få uppleva det. Garbos är ungefär som Wallmans, där servitrisen både serverar och showar. Det var verkligen en färgsprakandeshow. Efter det så blev det lite dans på den loka nattklubben/puben Holidays!

Ska försöka ta mig in till datorn igen imorn för att berätta hur allt har gått!! Imorgon är det även end party, skönt och sorjligt på samma gång.

Nu blir det till att gå hem för lite siesta!
Uppe i bergenGarbosSåhär såg jag ut för kvällen

Efterrätt!


Uppdatering

Festa i Playa Inglés var riktigt trevligt! 102 från kursen ute på ett och samma ställe plus alla andra, 50% i baren, kan det bli mer lyckat?

Dagen efter - vår lediga dag, blev inte som vi tänkt oss. Planerade att sola och bada, men vädret var inte på vår sida. Regnade och blåste hela dagen och det dåliga vädret har hållt i. Under blåsten så blåste det så kraftigt att en palm trillade över vägen, så brankår och filmteam var här.

Palm över vägen


Istället för sol och bad så blev det en slapp dag, vi åkte in till shoppingcentrat Atlantico. Här var allt riktigt, riktigt billigt. Jättesnygga jeans för 120kr och partyskor för 60kr tex. Som de flesta vet så älskar jag ju att shoppa, så skoja int om att det kliade i fingrarna, men jag bestämde mig för att inte handla något, och det höll jag =)
I like shopping!

På kvällen skulle vi gå till internet, men det hade stängt så vi tog djupa och långa samtal på balkongen istället!

Idag hade vi en muntlig presentation som blev filmad, vi fick se den sen och fick kommentarer på den. Riktigt jobbigt, men jag antar att det var väldigt lärorikt!

Imorgon ska vi på en buss utflykt i åtta timmar, sen ska vi tydligen göra något riktigt roligt. Det ända jag vet är att vi ska ta fram och stryka våra finaste kläder!!

Vet inte om jag berättat att vi är 102 personer på kursen. En vanlig dag ser ut ungeför såhär:
Gå upp klockan sju
Äta frukostbuffé vid kvart i åtta
Första lektionen halv nio till tolv
Siesta mellan tolv och två
Sista lektionen mellan två och sex
Hem och LAGA (!) mat och plugga
Sova!!

Dagarna är roligare än vad det låter här!

Är det något ni undrar eller vill veta?

Måste erkänna att jag saknar er alla där hemma väldigt mycket och tänker på er ofta! Tack för allt stöd!
Puss o Kram
Mitt rumRumskompisarna


 


Halva kursen

Ja, nu har halva kursen gått! Känns lite bättre att vara här för varje dag som går!

Idag har vi varit på flygplatsen o sett hur allt funkar där och sedan var det personlig feedback! Den gick som förväntat, kanske tillochmed lite bättre än jag trodde. Tänker inte skriva här vad som sades, men är ni nyfikna får ni höra av er! ;) Fick även reda på att man kunde få åka hem mellan kursen och att man skulle börja arbeta, jag tackade nej till det eftersom jag tror att det blir jobbigare att åka hem, träffa alla och sedan ta förväl IGEN för att åka tillbaka. (det rörde sig inte om en vecka eller så utan 2-3månader) Tror ni jag valde rätt?

Ikväll blir det nog lite party i Playa del Inglés eftersom vi är lediga imorgon. Imorgon blir det sol, bad och shopping, eller inte för mig eftersom jag redan har 10kilos övervikt! :S

Ni kanske vill veta lite om vädret här!? Soligt och skönt idag var det ca 35 grader på vår balkong! =) Blir dock inte mycket sol och bad eftersom lektionerna pågår från halv nio till ca sju. Lite färg har jag dock fått o antagligen blir det mer imorn! =)

Lektionerna är väldigt intensiva och det krävs att man är extremt fokuserad hela tiden! Engelskan är som sagt ett hinder för mig och jag känner att jag inte är lika aktiv som jag borde vara, men jag försöker se det lite som en två veckors engelsk språkkurs på samma gång ;)

Så mycket man tänker att man vill berätta, men när man väl sätter sig här har man glömt allt....

Kan dock säga att stränderna här i Bahía Feliz inte är något att hurra över. Sten, sten o ännu mera sten, sen kommer lite svart lavasand och ett hav med ännu mer sten. Har inte badat i havet ännu eftersom jag helt enkelt inte haft tid. Tog en liten promenad idag o doppade iallafall fötterna.

Saknar er alla och hoppas ni har det bra!

Puss


Fler bilder kommer, men antar att förfesten börjar på vårt rum nu, så bäst att kila dit ;)
IndianderJag på balkongenUtsikt




Cran Canaria

Har varit på Gran Canaria i fyra dagar nu! Bor i en lägenhet med två andra svenska tjejer!

Idag har solen visat sig (för första gngen), men vi har haft lektioner hela dagen o varit på ett shopping centra. Badade i poolen idag o hade vattengympa igår. Besökte även Bamseklubben igår o blev indianer, känns som det är där jag egentligen borde vara, men nu går jag klart kursen och ser vart det leder.

Lektioner hela dagen, väldigt intensivt och jobbigt. Förstår inte all engelska och då svåra termer på det gör mig rent förvirrad, men men...

Lite snabb uppdatering bara nu när jag äntligen hittat internet!
Återkommer snart!
Puss


Missförstånd

Hatar när det blir missförstånd, man känner sig så dum och vet inte riktigt hur man ska ställa allt till rätta igen. Anniken, jag hoppas att du hör av dig när du har slutat så vi hittar en bra lösning på detta.

Varför är det så att vissa dagar har man ingenting att göra, medan man nästa dag har tusen saker man vill hinna med? Kunde det inte varit lite mer jämt uppdelat? Just nu består mia dagar mest i att hinna med tusen saker på samma gång.

Nu ska jag ner på stan och fixa lite saker, kanske hinner jag med att ta en fika med Sally också!

Ses!

o Markus, förlåt, trodde att jag varit tydlig med att jag snart lämnar Sverige...

Förlåt...

...för att jag har varit en segis, men som sagt har jag haft en dator som nästintill inte har gått att använda.

Anledningen till att jag startade denna blogg var att jag skulle åka till USA som aupair i ett år, en hel del saker kom emellan och jag är fortfarande kvar i Sverige. På tisdag åker jag dock iväg för att prova min lycka som reseledare. Därför tyckte jag att det var lämpligt att ta upp denna blogg igen.

Anniken har gnällt lite på mig för att jag är tråkig och aldrig skriver på min blogg. Hon har fixat en ny header till mig, så det gör det roligare för mig att skriva här. Jag tycker att den är jättesnygg, vad tycker ni? Jag har även köpt en bärbar dator, så nu har jag väl inte så många undanflykter längre från att skriva här!

Detta har bla. hänt i mitt liv på senaste tiden:                                                                             
* Göteborgsvistelse hos Caroline och mitt första besök på Liseberg
* Otroligt mysig tjejmiddag med gänget i Sjöbo, god mat, mycket prat och skratt
* Sagt upp mig från min tjänst på Mc Donald´s
* Långa och mysiga promenader
* Biobesök - Mama Mia
* Införskaffat bärbar dator, ny mobil och digitalkamera

Idag har jag varit på besök hos farmor och sen passat lilla Frida. Hon är en riktig busunge, sitter här nu helt nerkladdad av att hon har ritat över hela mig. Fint, eller inte!? ;)

Ha det bra!


        

Uppdatering!

Malin är en liten segis på att skriva i sin blogg. Okej hennes dator är bokstavligt talat seg i huvudet så hon får väl lite förlåtelse av det. Men jag tänkte hjälpa henne lite nu :P Nu när hon har fått en lite personligare stil på sin blogg (inga namn nämnda på vem som hjälpt henne) får hon ju stå ut lite med sin dator så att hon kan uppdatera liiite oftare.
Vet att vi är fler än jag som vill läsa :)

Om jag inte har helt fel för mig jobbar Malin idag och det ska hon göra hela helgen. Men för det hindrar det henne inte från att umgås med tre trevliga töser imorgonkväll. Vi ska köra till Sjöbo för att äta en mysig middag med Pernilla och Sanna. Slår vad om att det kommer bli en väldans trevlig kväll.

Nu ska jag inte förlänga det här inlägget längre mer än att säga att det här var allt för mig och att Malin hälsar.

Kramar från Anniken, Malins lilla tokstolla :)

RSS 2.0