Målet är nått!

Jag har nu klarat min dykkurs och kan stolt säga att jag nu är en Advance Open Water Diver!

Vi skulle egentligen ut på ett nattdyk, vilket jag verkligen såg fram emot, men helt plötsligt fick den thailändska väderguiden för sig att det inte alls var någon bra idé genom att ge oss massor ac blåst vilket ledde till stora vgor så dyket blev inställt. Men men...jag har iallafall fått mitt certifikat så får nattdyket bli en annan gång.

På måndag blir det dykning igen - bara älskar det!

 


Jag och Anniken efter ett dyk i Turkiet! <3


Granne

När man bor i Thailand så kan man ha lite alltmöjligt som sin granne. Detta var vad vi fann utför entrén till hotellet vi bor på i förrgår.



Skorpion


Vi (en thaiman) var ju självklart tvugna att göra den lite arg så den reste sig i denna typiska ställning!


Mycket att göra...

Hr varit så stressad senaste tiden av allt som ska hinnas med.... Mesta dels har mitt liv beståt av jobb den senaste tiden, men har även hunnit med lite av det ena och det andra.

Semesterplanneringen är i full gång. Den 28/2-13/3 åker jag o min kollega Eva (som jag jobbade med i Turkiet) runt på äventyr i och runt Thailand. Ska verkligen bli super nice.

Dags att sova nu, upp tidigt imorgon gör flygplats. Ska försöka uppdatera er mer, men nu vet ni iallafall att jag lever och har det bra!

Kram

Halvvägs mot AOW

Berättade tidigare att det idag var dags för mig och min kollega att påbörja vår Advance Open Water dykkurs. Så nu är jag halvvägs igenom kursen och sen blir det att gör ett efterlängtat vrakdyk!




Igår hade vi vår andra Kick Off, helt underbar dag. Måste berätta mer om den, men nu är det dags att sova. Imorgon blir det flygplats morgon och sen halvledig dag med massage, fika och shopping. Kvällen kommer avslutas med en Sunset cruise!


Ansökan S-11

Då är det återigen dags för den stora frågan: Vart ska jag söka till sommaren? Ska jag fortsätta resa runt i världen? Eller börjar det kanske bli dags att komma hem? Vad ska jag göra om jag drar mig hemåt? Vilket land ska jag söka till om jag vill fortsätta? Vill jag jobba i ett stort eller litet team?

Frågorna är många och det är alltså nu dags att söka sommardestination. Jag måste inom de närmsta dagarna bestämma mig för hur min sommar ska se ut. Vad vill jag göra och vad är bäst för mig att göra? Vilket val kommer jag personligen att må bäst av?

Varför finns det inte bara någon vis människa som kan bestämma detta åt mig. Göra ett bra beslut som jag kommer må bra med och trivas med??


Utsikten från takterassen på hotellet jag bor på


Ledig söndag

I ett litet team som jag jobbar i nu är det ofta att man får hålla sina lediga dagar ensam. Det kan bli ganska tråkigt, eller så kan man helt enkelt göra något bra av det, så som jag gjorde idag!

Jag följde med våra samarbetspartners på dykbåten för att snorkla. Fick se både det ena och det andra, tex. en stor hummer! Att snorkla/dyka i Thailand är helt fantastiskt, lika imponerande varje gåg att få simma runt bland alla dessa fiskar i världens största akvarium. O gud vad jag längtar efter att dyka nu när jag såg alla dykare. På fredag är det dags. Då påbörjar jag och min kollega vår Advance Diving Course vilket innebär (till största del) att jag får dyka djupare än förut, vilket är bra om jag tex har lust att göra ett vrakdyk, vilket jag har!

Efter en hel dag på båten utan solkräm är jag nu lite bränd, så vad passar bättre då än att gå och få en aloe vera massage?! Ca 80SEK för en timmes massage!

Måste även berätta att jag blev påkörd av en longtailbåt när jag var i och snorklade. Ingen större sakda på mig, mer än lite ont i benet och en riktig chock. Det ända jag tänkte var "tänk hur illa detta kunnat sluta". Kaptenen på båten bara skrattade och sa "Soolllyy.."


Longtailbåtar vid strandkanten!


2011

Nytt år och ny bloggdesign betyder ny blogg start!

Jag vill börja med att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! Jag hade en riktigt trevlig nyårsafton med teamet och de andra resebolagen. Åt en 3-rättersmiddag på en mysig restaurang med takterasse och havutsikt. Tittade på fyrverkerier och sände upp "Lucky balloons", så nu ska jag få ett lyckligt 2011. Nyårsafton är dock en dag då jag saknar familj och vänner lite extra...

Jag vill även passa på att tacka min underbara Anniken som la ner tid på att fixa så min blogg blev såhär fin och så jag får ny inspiration att uppdatera er om mitt liv här i Thailand. Det finns en del att ta igen, men det kommer i
text och bilder!


Jag och Taru sänder upp en Lucky Balloon. Hela himlen var full av dessa vackert lysande rislampor!


RSS 2.0