Myror

Har fått massa myror i min lägehet nu och det tycker jag inte alls om. SMå rödbruna myror som kryper omkring överallt och äter upp min mat. Senast upptäckte jag att de lyckats ta sig in i mitt OÖPPNADE rispacket! Hur är det möjligt? Myror de kan de!

Har faktiskt varit lite duktig på senaste tiden och lagat mat hemma. Inget avanserat, men man måste ju börja någonstans. Har blivit pannkakor, spaghetti och köttfärssås samt pasta med sås och grönsaker. Ikväll slutar jag 20.00 och när jag kommer hem kommer maten stå och vänta på mig. Kyckling med ugnsstekt potatis och grönsaker! Det är trevligt att ha en matlagningskompis, för det blir ju så mycket roligare att laga mat när man kan bjuda på någon!



(Pannkakskalas på min balkong i Alanya!)


21/4 & 22/2

Igår hade jag halvdag och jobbade på förmiddagen fram till 12.00. Sedan tog jag och Anne en promenad hem och tittade i lite butiker, åt glass och kebab och bara njöt av det mysiga vårvädret. Ca 23grader här nu! Promenaden tog oss tre timmar (tar normalt 20minuter!!)

Hastigt blev det bestämt att vi skulle ut och äta middag på kvällen och senare även ta en drink. Blev en lugn och mysig kväll!

Dagen idag har varit helt underbar! Har varit helt ledig, så sov till ca 10.00. Väckte Anne och sedan var det dags för pannkaksbakning. Blev massor av pannkokor, så vi bjöd in grannarna också! Pannkakor med banan, jordgubbar och chokladkräm!! Efter det begav vi oss till ett shopping center här i Alanya. Köpte två mattor till mitt rum, en klänning och ett par skor!

Nyss hemkommen och ser ram emot en lugn kväll!

19/4

Nu fungerar äntligen min dator! Tror ni då att internet fungerar på min våning så jag kan komunicera med världen? Ack nej.... Innan har det fungerat att sitta i receptionen, men även det slutade att fungera igår. Håller tummarna för att det fungerar när jag kommer hem ikväll.

Idag har jag studerat omgivningar plus att jag har jobbat. Sitter fortfarande på jobb, slutar om ca 20minuter.

Nu har delar av luftrummet öppnat, hoppas snart att det öppnar helt och allt blir som vanligt igen!

Helt underbart att vara i ett land med vacker natur! Blir lika chockad varje gång jag tittar ut och inte bara ser sand! Bor nu även i en "storstad", känns som det passar mig bättre och att det finns något att göra här!

Flygkaos

Nu hoppas jag snart att flygtrafiken kommer igång igen. Tycker synd om alla stackare som "sitter fast" någonstans i vår stora värld. Tänk om det varit jag på en av mina resor som fastnat på en av mina mellanlandnings flygplatser.

Läste någonstans att dessa partiklar kan finnas kvar i luften i upp till ett år. Vulkanen har inte heller slutat med att puffa ut sin rök ännu och detta kan leda till att den större vulkanen också får ett utbrott. Om den större vulkanen får ett utbrott kommer det bli mycket värre än detta. Hur lång tid kommer det ta innan flygtrafiken blir normal igen?

Vad är det som händer med vår värld? Tsunami, jordbävning, vulkanutbrott extramt snöoväder. Kanske det ligger någon sanning bakom 2012 teorin iallafall!?

Vulkanutbrott

Känns väldigt avlägset och främmande att det kan förekomma vulkan utbrott som påverkar oss så väldigt mycket! Flygtafiken är ju i stort sett helt inställd. Känns som det är något som händer, men inte oss.

Min största fråga just nu är hur situationen är hemma? Ser man aska flyga runt i luften? Eller vad händer?
Här påverkar det mig inte mer än att flygtrafiken är inställd, annars märker jag inga som helst tecken på att det varit ett vulkan utbrott.

Första riktiga dagen på mitt "nya" jobb idag!

Turkiet

En kort uppdatering efter 5dagar i Turkiet! Känns bra att vara här. Bor fint och har fått studera mycket!

So far so good! (Mer uppdatering kommer!)

Rättelse

Skrev visst fel i mitt föraa inlägg. Fortfarande är jag kvar i Egypten, åker imorgon kväll till Köpenhamn för att landa där (efter mellanlandningar) ca 8.20. Där kommer min söta mor att möta upp mig och vi ska ta en mystur i Köpenhamn. Har verkligen saknat den staden och göra mysutflykter! Tidig lördag sätter jag mig på flyget mot Turkiet!

2 dagar kvar

Nu är det bara 2 dagar kvar innan jag åker ifrån Turkiet! Har börjat packa lite smått, men står mest och tittar på alla saker och undrar hur allt ska få plats i min resväska, och helst inte väga mer än 20kg. Omöjligt!

Dagens fråga:
Hur ska man kunna packa hela sitt liv i en resväska som max får väga 20kg?

RSS 2.0