Adress

Jag vet nu adressen till hotellet där jag jobbar! Är ni intresserade av att få den för att skicka något gulligt till mig så är ni mer än välkommna att höra av er!!

Prutning

Thailand är ett land där man kan och bör pruta. Prutade riktigt ordentligt idag och är väldigt stolt över det!

Hör här: Försäljaren begärde 950Bath (ca 190Sek) för ett par sandaler jag prutade och fick ner dem till endast 150Bath (ca 30Sek), Snacka om bra prutning och att jag stolt gick därifrån efter sådär tio minuters prutande utan att ge mig!! Envishet håller i vissa läge i längden.

Mitt internet är lite segt, så det blir inga bilder idag. Tänkte snart lägga upp en massa bilder så ni kan få se lite av mitt liv i Thailand i bild. Försöker uppdatera er så mycket som möjligt i text, men jag är nästan aldrig hemma på mitt rum och då inte heller mycket vid datan.

Tänker på er!

Bortskämd

Man märker hur bortskämd man blivit sedan man kom till Thailand.

Daglig städning av rummet! Vilken lyx, och jag kan säga er att det märks tydligt nu när städerskan inte varit här på tre dagar. Det är så underbart att lämna sängen bäddad och komma hem till en bäddad säng och städat rum!

Gratis Middagsbufféer eller Trerätters!? Vem tackar nej till det? Inte jag inte, men jag borde nog, efter 1månad i Thailand har jag redan gått upp 3kilo, och värre kommer det bli!

Tvätta behöver man inte heller tänka på. Bara att gå 50meter och lämna sin tvätt, nästa dag hämtar man upp den ren och väldoftande!


     
Utsikten från min balkong, vattenfall och pool!

                                          
Tänk att jag jobbar i Thailand, landet som andra har betalt flera tusentals kronor för att besöka. Helt otroligt, men så sant så!!

Oroligheter

Som ni säkert har hört är det en del oroligheter (demonstrationer) i Bangkok just nu. Flygplatsen släpper inte iväg några plan och det är stora förseningar. Men kom ihåg att media ofta gör en höna av en fjädet.

Detta är inget varken ni eller jag behöver oroa mig över. Här i Phuket märker vi inte precis av det, mer än flygförseningar
då, och livet rullar på som vanligt!



Jag i mitt rum i Patong

Snö

Bara för att jag inte är i Sverige så betyder det inte att jag inte vet att det snöar i Sverige. Jag vet det! De har redan börjat julpynta här, så helt främmande känns det inte att ni har snö!  Och jag kan erkänna att jag är lite, lite avundsjuk.

Tanken att på sitta med en stor varm och mysig stickad tröja på ett kafé, dricka en latte och titta ut på snön gör att jag längtar lite hem till Sverige igan. Men sen tänker jag på allt regn och slask och blask som kommer efter och överväger snabbt att stanna kvar här i varma (kan tyvärr inte säga soliga för tillfället) Thailand!


Såhär gillar jag att tillbrnga mina lediga dagar

Min klänning

Har fått reda på att vi ska få varsin klänning uppsydd av en skräddare (gratis!) till  jul eller nyår. Så nu sitter jag här och funderar på hur den ska se ut. Det är så svårt, har funderat på en röd. Men jag behöver lite tips och ideér, så vad säger ni?

Som jag sa har vi team kväll en gång i veckan och nu på torsdag är det min tur att planera vad vi ska göra. Det är okså jättesvårt att komma på något som alla vill göra (förslag här med?) men jag tror jag kommit på det! Tänker inte skriva det här ännu, för det är hemligt och någon som inte ska få veta det kanske läser här! Man vet aldrig ;)

20år...

...blir jag om exakt en månad, dvs 23 december!

Detta kommer firas i Thailand. Antagligen ska jag och tre andra i mitt team som okså fyller år i december ordna en fest/poolparty! Så inget systembolaget för mig på min 20års dag, men jag klara mig nog fint ändå!

Grattis till mig i förskott!

Dumma...

Nej nu ger jag upp, min data vill inte som jag vill, så nu går jag och lägger mig istället! Klockan är nu 00.00 Thailändsk tid (18.00 svensk)

Så godnatt på er säger jag!

Hur jag har det i korthet

Boende
De kommande sex månaderna kommer jag till att bo i Patong (Phuket) i Thailand. Här ar jag ett eget rum med dusch/toalett och tillgång till internet. Vi har en pool och från mitt rum har jag utsikt över ett vattenfall! Kingsize säng och balkong är andra saker som hör till mitt nya boende!!

Arbete
Jag jobbar på ett fem stjärnigt väldigt fint hotell i en barnklubb. Här är det full rulle hela dagen med olika aktiviteter så som after beach och disco. Så jag arbetar och tillbringar alltså väldigt mycket tid på hotellet. Hotellet ligger ca tio minuters bilfärd frn mitt boende. På hotellet äter jag all mat, dvs. frukostbuffé, lunchbuffé samt middagsbuffé.

Fritid
Fritid är något som man inte har för mycket av här, snarare tvärtom. Har en och en halv ledig dag per vecka. Under mina lediga dagar har jag bla. varit på stranden, snorklat, fått massage och shoppat.

Team
Arbetar i ett team på 10 personer, svenskar, finskar och en dansk. En dag per vecka har vi team kväll då vi gör något roligt tillsammans!

Saker jag kommer sakna
Det ända jag tänkt på än så länge är kranvatten. En sån självklar sak här hemma som att bara sätta glaset under kranen och dricka är lite mer komplicerat här. Självklart saknar jag alla hemma och känslan att ha en riktig äkta vän som man kan lita på till 110% saknar jag. Kommer nog komma på mer under tiden här-

Saker jag ska göra innan jag lämnar Thailand
Gå på Thaimassage
Ta dykarcertifikat, genom snorklingen har jag upplevt en helt annan värld där under tan som jag vill utforska ännu mer
Likadant här, listan kommer fyllas på

"Solly"...

Sawadii Kaa - Hej

Förlåt, känner mig jättedum som inte uppdaterar er som nyfiket går in på min blogg flera gånger om dagen för att se hur jag har det.

Tyvärr känner jag att jag inte har tid att skriva här. Eftersom jag inte skrivit på tre veckor så känns det som jag har mycket att ta igen. Ska verkligen försöka uppdatera er mer snart, för jag förstår om ni är nyfikna, det är som en helt anna värld här!

Nu vet ni iallafall att jag lever och har det bra!

Kan tillägga att jag just nu sitter på min balkong i linne och shorts och tittar ut över "mitt" vattenfall! Avundsjuka?

Tänker på er...
 

Internet!!

Nu har jag äntligen fått internet på mitt rum! Känns underbart!
Har tyvärr inte möjlighet att skriva mer nu för jag ska duscha och sen ut o äta!
Kan berätta att allt är bra med mig och att jag bor och arbetar i Patong!
Hörs snart!
Puss

RSS 2.0